shutterstock_62195659

Wij werken samen met cosmetisch arts Olga Akse. Ze heeft haar artsen opleiding gevolgd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en studeerde af in 2003.
Naast haar werk in het Sint Jans ziekenhuis in Weert verzorgt zij ook botox en fillerbehandelingen en andere cosmetische ingrepen in haar eigen praktijk Bo Clinics in Swalmen. 
Op bepaalde data komt zij ook bij ons in de praktijk voor botox en filler consulten.

Botox:
Bepaalde spieren in je gezicht zorgen voor rimpels op je voorhoofd en rond je ogen (kraaienpootjes). Door Botuline toxine (beter bekend als Botox) in zeer kleine hoeveelheden in deze spieren te injecteren, ontspannen deze en hierdoor worden rimpeltjes weer glad getrokken.
Botox is met name geschikt voor fronsrimpeltjes tussen je wenkbrauwen of op je voorhoofd, maar ook om wenkbrauwen of mondhoeken te liften.
Botox heeft ook een preventieve werking en zorgt voor het minder snel ontwikkelen huidveroudering.
Na een behandeling is het resultaat nog niet direct zichtbaar, dit duurt gemiddeld 5 dagen. Meestal blijft het resultaat 4 maanden zichtbaar.
Hoe vaker je echter botox gebruikt, hoe langer het resultaat zichtbaar kan blijven.
Dit komt doordat een spier die langdurig niet actief is, steeds meer spiervolume verliest. Hoe minder spiervolume, hoe minder krachtig een spier is. Hierdoor blijft de rimpel langer weg. Stop je met het gebruik van botox, dan zal de rimpel altijd weer terug komen.

Naast cosmetische redenen zijn er ook medische redenen waarvoor botox gebruikt wordt:
Overmatig transpireren. Door het middel onderhuids in de oksels te spuiten wordt de zweetproductie zo’n zes maanden geremd.
– Verhelpen van knarsetanden, door botoxinjecties in de kauwspier
– Migraine; wanneer migraine wordt uitgelokt door een verhoogde spierspanning op het voorhoofd of in de nek, kan botox helpen deze spieren te ontspannen waardoor de hoofdpijnaanvallen vaak geheel verdwijnen.

Filler:
Een filler wordt gebruikt om op specifieke gebieden in je gezicht volume terug te brengen. Naarmate je ouder wordt, gaat de natuurlijke elasticiteit van jouw huid verloren en worden de eerste rimpels zichtbaar. Langzaam worden deze dieper en krijg je een wat vermoeide uitstraling.
Ben je op zoek naar een manier om de tekenen van veroudering tegen te gaan? Maar wil je wel een natuurlijk resultaat? Dan is een filler op basis van hyaluronzuur een goede keuze.
Fillers verbeteren de conditie van je huid, vervagen rimpels, vullen lijntjes op en geven de lippen meer volume…en met een natuurlijk effect!

Wij bieden een uitgebreid aanbod geavanceerde fillers. Afhankelijk van de behoeften van jouw huid kunnen de fillers op zichzelf óf gecombineerd met elkaar worden gebruikt; voor een esthetische oplossing op maat.
De filler wordt met een dun naaldje onderhuids geïnjecteerd. Het is een veilige behandeling en het resultaat is direct zichtbaar. Je kunt gelijk weer aan het werk gaan en je sociale activiteiten hervatten, want er is weinig tot geen roodheid of zwelling na de behandeling.
Bij sommige te behandelen gebieden is er een kleine kans op wat blauwe plekjes, dat ligt aan de techniek van behandelen die nodig is voor dat gebied.Wanneer je voor de eerste keer jouw lippen wilt laten behandelen is vaak tenminste 1 ml filler noodzakelijk om ook een mooi zichtbaar resultaat te verkrijgen. De lipfillers die wij gebruiken zijn allemaal voorzien van lidocaïne (lokaal verdovingsmiddel). Eventueel kunnen de lippen voor de behandeling nog worden ingesmeerd met een verdovende zalf. Hierdoor hoeft een lipfiller behandeling dus helemaal niet pijnlijk te zijn.

 

partner-logo01